september 2011

Ny konkurranse hos Dyrlegestudenten

Siden mamsen/søstra vår har fått konkurranse-dilla, så må vi bare la henne blogge om en konkurranse her. Før det går gærnt... 

Nå er vi nemlig med i en konkurranse på en blogg som jeg nettopp kom over, nemlig Dyrlegestundenten.
Hun hadde en konkurrase på bloggen sin om å vinne et gavekort på 200 eller 100 hos iPet. 
Det trekkes en vinner søndag 2. oktober!

Sleng deg på du >HER< du også, alt du trenger å gjøre er å skrive ett innlegg på din blogg om konkurransen hennes! 

Hilsen Hanne

Reservedeler for hunder med tannproblemer?!

Fant faktisk ut at petworld har begynt å selge reservedeler for oss kaniner! Nemlig kaninører.  (Stakkar kanin som løper rundt uten ører, eller kanskje ikke. Da kan den jo slippe å late som den hører når mamsen dens vil den skal komme på innkalling!)
Men det jeg ikke helt forstod, var at det stod jo tydelig: "Passer til eldre hunder, hunder med tannproblemer og overvektige hunder".

Helt ærlig synes jeg ikke kaninører passer hunder (de er nok skikkelig wannabe oss kaniner), og hva i alle himmelske gulerotiske dager skal kaninører hjelpe dem med tannpine? Og mister hundene ører når de blir eldre? Og om de mister dem så synes jeg  jo de heller kunne ha satt på seg et par griseører istedet, de er kanskje litt mer riktige for enkelte hunder. ;-)http://petworld.no/index.php?nr=90&case=4&id=2301&idkategori=111&kat_name=&prod_name=Kanin%F8rer%20100%20gr&startrow=

 


Her er et bilde fra i vinter - Dere ser tydelig at jeg mista ørene mine i tunnelen. Fant dem heldigvis igjen, men om jeg ikke hadde gjort det, hadde det jo vært smart at jeg hadde bestilt meg kaninører fra petworld. Hilsen Nacho

Heter ikke Prins Nacho for ingenting...

For det første heter jeg Prins Nacho fordi jeg har ei prinsesse på ryggen. Jeg var stolt av det HELT til jeg ble en gutt... Jeg var nemlig jente før, ifølge mamsen. Men jeg kan jo trøste meg med at det faktisk er mange tøffe menn der ute med tatoveringer av damer og sånt over alt... Da må jo jeg, den tøffeste i verden ikke være dårligere!


Prinsessa-tattosen på ryggen min inni den blå ramma. Min er påkledd da... Ønsker ikke konflikt med bestemora mi... :-SDen andre grunna er at jeg faktisk har en egen trone også! Se så fin! 
Og forresten synes jeg mams skal oppgradere meg ett hakk til konge. For jeg er jo helt konge, ikke sant? :-) Jeg kan også sitte å vaske meg oppi her  (alle prinser må jo være rene og pene, da) og samtidig kan jeg bruke den til.....


.... DO! Jeg kan godt selge disse kongelige kulene på internett. Noen interiserte? (Hah, hvem er det jeg lurer. ALLE er jo det!)


Siden jeg er en så viktig og kongelig persjon må jeg jo gå med hodet høyt. Så har jeg også en egen kongelig godbitball. Og godbitene mams putter oppi er seffern fra "Royal Canin". ;-)

 -  Prins Nacho med trone, godbitball og tattoer!

PASS GODT PÅ KANINEN DIN I RØYTEPERIODEN

I røyteperioden hos kanin, er det veldig viktig å børste den veldig godt. Hvis du ikke børster den, havner alt håret i magen på kaninen når den vasker seg... Den slikker nemlig i seg hår da den vasker seg, og alt håret som kommer i munnen svelger den.
Kaniner har nemlig ikke evnen til å kaste opp hårballer, så blir det for mye hår i tarmene og det klumper seg om til en hårball - Blir den der. (husk at i magen blander hårene seg med tarminnhåldet og kaninens hårballer vil alltid være en masse som er hår blandet med mageinnhold, ikke gjennomgående pels) Dette kan derfor føre til forstoppelse, som i tilfelle kan være dødelig hos kaniner. 

 


Avføring med hår i er ikke uvanlig hos kaniner i røyteperioder, men de skal jo helst ikke være der... Det er nemlig IKKE trivelig å sitte å dra dette ut av rumpa på kaninen... Tro meg, har nemlig gjort det.. ;-)

Hvis du misstenker hårball hos kaninen din, kan du gi den enzymer fra papaya og ananas. Det vil hjelpe til med at hårballen lettere løser seg opp, men kommer ikke til å bryte ned selve av hårene. Hvis du ønsker å gi kaninen din dette, er det viktig at det er ferskt og ikke fra hermetikk.. Hermetikk ananasen er kokt. 
Husk at dette skal ikke gis for ofte og ikke for mye på en gang.  

Hilsen dyreneshverdag

RIP - SWAM

For tre dager siden døde fisken Swam... Swam satt seg sannsynelig fast bak pompa i akvariumet og dager senere døde han av at en ødelagt finne (eller to), som gjorde at han ikke klarte og svømme. Og han var veldig gammel. Rundt 3-4 år, faktisk! Tror han hadde et fint liv i det lille akvariet sammen med bestevennen sin Swim, og alle de andre fiskene som levde der for ei god stund siden. Nå er det bare Swim igjen. Noen tenker kanskje; Det er bare en fisk, men fisker er faktisk ganske fine dyr, om du bare setter deg inn i det.

Så hvil i fred, søte Swam! <3

Jeg er macho, uansett hvor jeg er

For en god stund siden var det faktisk så varmt ute at jeg sneik meg inn en tur for å avkjøle meg... Egentlig får jeg ikke lov til å være inne... Men satser på at det gikk bra, siden jeg er kjendis... Jeg fikk jo egentlig forbud om å være inne FØR jeg ble kjendis, så. :-)

 


Og seeee så tøff jeg er da! Jeg likker å slapper av ved siden av mange farlige kjøtere!


Så fant jeg en stol som var veldig kjedelig... Så begynte jeg å tenke... Og tilslutt fant jeg ut hvorfor den var så kjedelig: ... Den manglet nemlig en søt liten Nacho og ei love-pute! :-D 


Forresten kan jeg ikke skjønne hvorfor folk ikke lager ei pute som ligner på meg. Kanskje fordi jeg er så unik, at ingen klarer å lage det? Men se her da... Jeg er så fin som pute! En hver kjedelig sofa hadde blitt skikkelig pyntet opp av ei Nacho-pute! :-)
(Håper jeg ikke satte griller i hodet på noen - Man skal ikke flå meg å lage puter av meg, altså) Og som vanlig setter jeg aaaalltid mine spor etter meg. Dessuten er jeg også så tøff at jeg klarer å ligge under en skummel ovn... Det tør ikke Leo! Dessuten får han ikke plass under... ;-)

Hilsen Nachomacho som er tøffetøff. 

Dette er ikke ofte du ser en hund gjøre...

 

Hilsen rørt søster. :'-)

Derfor hadde jeg så vondt

Ja... På torsdag i forrige uke oppdaget familien ett sår på "enplasssomikkeskalnevnes"... Egentlig var det bare de som hadde oppdaget det da, for jeg hadde kjent det ei stund. Et ganske betent kjøttsår. Såret gjorde at jeg ble veldig slapp og klarte ikke sitte eller ligge. Jeg stod og sovde med hodet mitt oppå en stol. Så jeg hadde tydelig vondt.... Fordi at de mente at ikke jeg kunne vaske dette selv, så var det ingen tvil om at jeg måtte til dyrelegen. Der rengjorde hun såret, også fikk jeg med meg medisiner hjem. Men jeg er ganske smart skjønner dere... Medisinen skal blandes i maten. Men de er nemlig ikke nok blandet for meg. På en eller annen måte klarer jeg nemlig å sile ut medisinen og lar den ligge så fint igjen.  Jeg sparer dem til en annen gang, sier vi. 

 

Dessuten har jeg fått en parabol på hodet fordi mor fortsatt tviler på at jeg klarer å holde det rent selv:


Jeg synes ikke det er så ille å gå med denne parabolen, egentlig...  "Jeg får inn Tv3 og alle sportskanaler!"

 

Hilsen Leo

Nacho på flørter'n med ei.....

....Skjære.

Hver morgen kommer det ei skjære som sitter oppå buret til Nacho og mater han med rognebær. Så nå er hele buret til Nacho forsøpla av rognebær... Han liker det nemlig ikke. ;-)
Bare Bonny hadde matet MEG med rognebær... Jeg hadde spist det som en gal, uansett om jeg ikke liker det... Åhh... Bonny...  


Her sitter da skjæra fornøyd... Den aner nemlig ikke at den blir fotografert. Der ser dere - Søster hadde kunnet gjort det godt som paparatsi! :-D

Hilsen Leo som ikke har tenkt å gifte lillebroren sin (uansett hvor mye jeg "hater" han) til ei skjære!

 

Gratulerer med dagen, Leo! :-)

Idag, den 11. september 2011 (hvis noen skal være usikre på hvilken dato det er) har jeg - Leo bursdag! Jeg blir hele 5 år. Jeg ble faktisk født på samme dato da Twin Towers raste sammen, og ble hentet fredag den 13. oktober... Og ulykken har ikke kommet før nå...  Kjempesyk på min egen bursdag... Men det blir i ett annet innlegg for nå skal det feirest!!

 


Men man blir aldri for syk til å spise kake, altså... Jeg fikk bare søster til å skrive Leo på den sånn at ingen skulle ta den, men heller se at det er MIN...

 Ææh, s-slutt å ta bildee, jeg må spisee! Det skal bli såå deilig med kake på til frokost!! Husk å blås ut lysene da, søster... Jeg vil jo helst ha hårene mine i god behold! Har jo tross alt spart på de i 5 år!Naaaam, nam, naaam! Håper magen min får plass til ett hakk mere mat, siden jeg har blitt ett år større.. :o)
Her var på bursdagen min når jeg ble 1 år. Da var jeg liten gutt. I går var jeg også liten gutt, bare 4 år liksom. Men nå er jeg stor og tøff, på 5 år! :-D


Hilsen Leo som er 5 år! :-D

Teselskap med Nachomacho

I dag kjedet jeg meg litt, så jeg bedde alle bamsene mine på teselskap uten te. Men gnagepinnen min kunne jeg godt by på, men jeg får såklart spise mest. :-)


De synes også det var ganske moro å ri på ponnien. Må selv si det var verdens søteste ponni...Ser dere forresten den nye bamsen min? Mr. Frank? Den brune der. :-)


Hele gjengen samlet, vettu. ;-)


En plass med på oppdragelsen gikk det feil.. Jeg sa jo så tydelig at  bare jeg skulle spise! Det er jo min pinne...Mr. Frank synes det var såååå morsomt å leke med ørene mine... Det var en fordel for han at jeg er flink å rense de... :-)


Oss i lag. De er mine første bamser. :-)


Og så kom Mr.Frank da... Man kan jo si hva man vil om han......


.... Og jeg sier: Spinn-vill.Så må jeg bare closeupp'e litt! :-D Og mr. Frank ville også closeupp'e...


We are all together. :-D

- Hilsen Nacho!

Ditt kryp!

Ok, til å begynne med kan jeg si at overskriften ikke er til Nacho som mange sikkert tror (Greit da, den er litt til Nacho også). Men den er faktisk til et ekte kryp. Søster fant den død på altanen, og egentlig var det jeg som kverka'n, men jeg blir bare overøst med ros... Så jeg lar bare være. 

 


Her er den... Værst av alt fikk den mer oppmerksomhet en både jeg og Nacho... :-/

Søster så til og med på den i mikroskop! Men jeg synes absolutt hun heller kunne ha brukt tid til å se på mine vakre hundhår i mikroskop. Eller Nacho sine i grunn. 
Øynene dens er like store som perlene rundt... Iiiiik....
Søster lagde ett eget fotostudio... Bare for den!!


Og hun skrøt flere gang av de tynne vingene dens.....
Og hun begynte å tenke slik "Kanskje faktisk jagerflyene var inspirert av kroppen dens".... Men alle vet vell at jagerflyene ble inspirert av meg!OG SE PÅ DET GLISET PÅ'N! Den ligger sikkert å tenker "Hahahaha, Leo og Nacho... Se hvor populer jeg er da! Og nå skal jeg bli bloggkjedis også... Høhøhø!"

 

Punktum. Hilsen Leo. PUNKTUM.

Soveposetesting...

Idag har dagen gått til å teste sovepose for søster som skal på tur...  Og nå lurer vel dere: "Hvordan kan hele dagen gå til å teste sovepose?"  
Og det er enkelt å svare på: Jeg sovnet... Men ikke sant - Det ligger jo i ordet! Det er en SOVEpose.
Og man kan aldri teste en sovepose uten å faktisk sove i den. 
Det første man må teste er om man ser søt ut i den... Og det gjør iallefall jeg! Men så ser jo jeg alltid søt ut. :-)
Må prøve litt forskjellige stillinger...


... Og sånt...
Znoooork... ZzZzZzzzzzZZZ... ååh... Bonnie... Jeg vet jeg er vakker... Znooork... Ikkk! Nacho er her! Mareritt!

Og æsj, noen må ha fiset i den, det er som et gasskammer inni her! Men det er ikke meg, for kjendiser fiser aldri. Men om det hadde vært meg, hadde jeg vært ganske flink - Søster hadde nemlig fått litt hjemmelagd parfyme med seg. ;-)
 


Mmmm... Den er lagd av dun... Skal tro om Nacho også er lagd av dun... Tro hvor god en sovepose jeg kunne lagd av han...... Znooork...MEN jeg ligner på en orm! Det er forresten kanskje muligens ikke så rart - Jeg har orm i magen min nå, jeg... Uff, akk og stønn... Jeg er så syk... *Host, hark* Ææsj... Hooooost! Auuu... Rabiesen kommer, jeg kan føle det! Gi meg en s.o.v.e.p.o.s.e i senga mi...

 
For jeg kommer ikke ut, uansett hvor mye du åpner soveposen, søster.

Så, bare sånn at dere og søster skjønner det - Er ikke denne soveposen særlig godkjent... Det er best at den er i kassen min i stedet.
Hilsen Leo. 

Shoking news; Nacho og utbryterkongen = Comback!

Nå, idag den 1. september 2011, gjør jeg - Prins Nacho comeback! (bare sånn at avisene får litt stoff å skrive om)
Men altså, ikke missforstå - Jeg har aldri sluttet, det hadde jo vært litt dumt om jeg levnet Leo alene med alle dere - Som egentlig er mine fans? Thihi...


Kallekaninfôret mitt har nok fått med seg det lille comeback'et, siden jeg fikk en hele 3 centiMETER lang pellets-bit! Vi måtte måle med den lengste linjalen vi hadde, sånn at vi var sikker på at pelletsbiten fikk plass. :-)Men nå skal jeg uheldigvis preike litt om Leo (som han er veldig flink til selv, også). Han har nemlig gjort comeback med utbrytinga si! Så vokt husene deres nå, for dere vil vel ikke ha en Leo på besøk, eller? ;-)
Dette skjedde da familien var på jobb og skole. 


Uheldigvis ble det litt mere preiking om Leo... Vi har nemlig blitt ganske gode *kremt*... V-venner. Men mams får bare ta bilder av meg hvis jeg får eple, da. Punktum.
Så er jeg blitt veldig fotogærn igjen. ;-)

Hilsen Nachomachoergladiehh...Nachos. 

hits