mai 2012

Ikke la hunden bli igjen i bilen på sommerdager!

Det er ikke alt som er fryd og gammen om sommeren, spesielt ikke med tanke på at mange hunder blir etterlatt i varme biler og får heteslag. Hvert år oppleves tragiske tilfeller. Tirsdag skjedde det første dødsfallet denne sommeren, en hund som hadde oppholdt seg over lengre tid inne i en glohet bil ble i all hast fraktet til klinikken. Men livet sto dessverre ikke til å redde. I ekstrem varme blir hunder svært raskt dehydrerte, noe som igjen kan føre til blodtrykksfall og organsvikt. Denne hunden var det så vidt liv i da den kom til oss, og da er det desverre vanskelig å gjøre noe, forteller Aas. Du kan lese mer HER.

Flere andre hunder er også blitt behandlet for heteslag de siste dagene, som en følge av overoppheting i bil. En av disse er "Fido", som fortsatt kjemper for livet, ifølge dyrlegen. Hver sommer blir det advart mot å etterlate hunder i biler, men mange hundeeiere ser aldri ut til å lære. Aas forteller at temperaturen i en bil fort kan nå 60 grader. Ifølge henne hjelper det lite å ha vinduet eller døren på gløtt. De frykter at det kan bli flere tragiske dødsfall de nærmeste dagene.

Hundens normaltemperatur er på 38-39 grader. De kan tåle også 41, men hvis den stiger til 42,5 vil hunden dø i løpet av få minutter. Med andre ord, i ekstrem sommervarme har hunden det best hjemme! Hvis man oppdager hunder i varme biler er det best å ringe politiet. En annen mulighet er å få kjøpesenteret til å rope opp bileieren over høyttaleranlegget. Statens vegvesen har også en SMS-tjeneste som kan gi deg navnet på eieren. Dersom uhellet først er ute er det viktig å få kjølt ned hunden så fort som mulig, for eksempel med våte håndklær.

(kopiert fra charlotteshusdyr.blogg.no, siden jeg ikke vet hvordan skrive det bedre selv. :-))

- Dyreneshverdag.

HJELP MEG! Dette kan ikke stemme!

Lå fredfult å så på tekst-tv sammen med mor, og siden jeg er hund kan jeg jo egentlig ikke lese da.. Men så stod det noe der som jeg ikke kunne la vær å lese heller!


Ser dere den siste turkise setningen? "Leo eier ikke sjarm!" :-(

- Buhuhuuu fra Leo..

Hjerter og tvillinger...

Bestevenner for alltid = Meg og søster. Hun var så snill at hun kjøpte slike bestevenn-smykker til oss, faktisk. Så nå har vi et halvt hjerte hver. Det ene finner man festet i halsbåndet mitt, og det andre rundt halsen hennes. Når man blir så gode venner at man deler på et hjerte, da er man så godt som hjertevenner, faktisk!


Jeg har forresten den delen det står "best" på, og "Leo" på andre siden. Fordi jeg heter Jaktlabbens BEST LEO. (og fordi jeg bare er best, selfølgelig)
Så vet dere det! Søster har delen friends..


.. og sammen blir det "best friends". Det er oss det.


Og ja, noen andre som holder sammen, kan man si, er disse tvilling-eggene! Fikk nemlig dobbel posjon egg her over maten her om dagen, siden det var to plommer i ett eggeskall. Der ser dere, det er masse mat er som ment for meg!


Nacho har det også fint han...


.. og det ser dere vel at Kiko også har? Søster må ta en ren oprasjon i det buret i morgen, altså!


- Leo

 

 

Søk, snus og utforske i bloggen:

ARKIV

DYREVENNLIGE BLOGGERE

SISTE INNLEGG

SISTE KOMMENTARER

FAVORITT-BLOGGENE VÅRE

hits