Ikke la hunden bli igjen i bilen på sommerdager!

Det er ikke alt som er fryd og gammen om sommeren, spesielt ikke med tanke på at mange hunder blir etterlatt i varme biler og får heteslag. Hvert år oppleves tragiske tilfeller. Tirsdag skjedde det første dødsfallet denne sommeren, en hund som hadde oppholdt seg over lengre tid inne i en glohet bil ble i all hast fraktet til klinikken. Men livet sto dessverre ikke til å redde. I ekstrem varme blir hunder svært raskt dehydrerte, noe som igjen kan føre til blodtrykksfall og organsvikt. Denne hunden var det så vidt liv i da den kom til oss, og da er det desverre vanskelig å gjøre noe, forteller Aas. Du kan lese mer HER.

Flere andre hunder er også blitt behandlet for heteslag de siste dagene, som en følge av overoppheting i bil. En av disse er "Fido", som fortsatt kjemper for livet, ifølge dyrlegen. Hver sommer blir det advart mot å etterlate hunder i biler, men mange hundeeiere ser aldri ut til å lære. Aas forteller at temperaturen i en bil fort kan nå 60 grader. Ifølge henne hjelper det lite å ha vinduet eller døren på gløtt. De frykter at det kan bli flere tragiske dødsfall de nærmeste dagene.

Hundens normaltemperatur er på 38-39 grader. De kan tåle også 41, men hvis den stiger til 42,5 vil hunden dø i løpet av få minutter. Med andre ord, i ekstrem sommervarme har hunden det best hjemme! Hvis man oppdager hunder i varme biler er det best å ringe politiet. En annen mulighet er å få kjøpesenteret til å rope opp bileieren over høyttaleranlegget. Statens vegvesen har også en SMS-tjeneste som kan gi deg navnet på eieren. Dersom uhellet først er ute er det viktig å få kjølt ned hunden så fort som mulig, for eksempel med våte håndklær.

(kopiert fra charlotteshusdyr.blogg.no, siden jeg ikke vet hvordan skrive det bedre selv. :-))

- Dyreneshverdag.

6 kommentarer

Tassen

25.05.2012 kl.22:16

Neiånei, at tobeinte kan være så tankeløse... Nei, la oss hunder bli hjemme i varmen. Om ikke det er mulig, må vi få være ute (helst i skyggen) og ha tilgang på VANN :-) Godt mamsen min ikke er så dum :-)))

Charlotte

26.05.2012 kl.17:17

Det er bra at du sprer informasjonen. Nydelig bilde forresten! :)

Kristine

03.06.2012 kl.22:00

Fine Leo!

Dyreneshverdag

06.06.2012 kl.12:22

Tassen: Ja, dessverre.. Men fint vi har smarte mamser når det kommer til det! :-)

Dyreneshverdag

06.06.2012 kl.12:22

Charlotte: Takk. :-)

Dyreneshverdag

06.06.2012 kl.12:22

Kristine: Takk. :D

Gi i fra deg et bjeff?

Søk, snus og utforske i bloggen:

,

ARKIV

DYREVENNLIGE BLOGGERE

SISTE INNLEGG

SISTE KOMMENTARER

FAVORITT-BLOGGENE VÅRE

hits